Wat is keramiek

Grote maten met veel diversiteit

Keramieken werkbladen bestaan uit keramisch plaatmateriaal dat nog eens extra verstevigd wordt door glasvezelmatten. Keramiek is van grote klasse materiaal, maar ook op de afmetingen: de platen zijn namelijk zó groot (in bepaalde kleuren zelfs 360 x 120 cm) dat u een eilandblad uit één stuk (dus zonder naden) kunt laten maken. Keramiek kan de keuken vele gezichten geven, doordat het verkrijgbaar is in diktes van 14mm tot 15 cm. Het 14mm-blad is trendy, het dikke blad oogt robuust. Wij leveren de bladen in unikleuren, maar ook met diverse structuren.

Afwerking keramiek

Keramiek wordt in matte, gepolijste of ruwe afwerking geleverd. Ook zijn de bladen verkrijgbaar in verschillende diktes, en randafwerkingen, zie ‘randafwerking’ voor meer informatie.

Eigenschappen keramieken werkbladen
Onderhoud keramieken werkbladen

Bij normale verontreiniging hoeft u het blad slechts af te nemen met een natte doek. Vlekken kunt u met een sopje of eventueel Cif (zonder citroen) verwijderen, en kalkplekken kunt u behandelen met natuurazijn. Gebruikt u echter nooit harde schuurmiddelen, zoals schuurpapier, en ook geen agressieve middelen zoals zuren en chemische producten. Die middelen zult u bij morsen direct moeten verwijderen om onherstelbare schade te voorkomen.

Onder ‘Onderhoudsadvies’ vindt u nog meer tips voor het gebruik en onderhoud.