Wat is RVS

Een werkblad van roestvrij staal (RVS) biedt vele mogelijkheden. De werkbladen lenen zich voor uiteenlopende toepassingen, maar zijn vooral op hun plaats waar watervastheid en hygiëne worden gevraagd. Door hun tijdloze uiterlijk en eigen glans zijn zij niet alleen geschikt voor professioneel gebruik, maar passen ze goed in elke keuken. Het materiaal is hygiënisch en solide, en gaat jarenlang mee. Ideaal voor professioneel gebruik maar ook prachtig in een designkeuken.

Over RVS

RVS is een legering. Dat wil zeggen dat het wordt verkregen door verschillende metaalsoorten te smelten en met elkaar te vermengen. De belangrijkste elementen in de legering zijn chroom en nikkel. Het chroom geeft RVS zijn glans; het nikkel zorgt ervoor dat RVS weliswaar niet roestvrij maar wel roestvast is - want RVS kan wel degelijk roesten, zij het alleen aan het oppervlak en niet van zichzelf maar door langdurig contact met onedele metalen. De verhouding chroom/nikkel varieert per fabrikant. 123werkbladen.nl werkt uitsluitend met de hoogwaardige chroom-nikkelverhouding 18/10.

RVS sfeerfoto RVS sfeerfoto RVS sfeerfoto
Afwerking RVS

Een RVS-werkblad is leverbaar met een randafwerking van 13 mm tot 100 mm. Het oppervlak kan in diverse structuren worden afgewerkt. De spoelbak wordt naadloos ingelast. De spoelunit vormt een geheel met het werkblad. Water of afvalrestjes kunnen direct in de spoelbak worden geveegd; er zijn immers geen opstaande randen. Zie randafwerking voor meer informatie."

Eigenschappen RVS werkbladen
Onderhoud RVS werkbladen

RVS is zeer onderhoudsvriendelijk. Bij normale vervuiling hoeft u het blad slechts af te nemen met veel water en een ontvettende, zachte zeep.

Onder ‘Onderhoudsadvies’ vindt u nog meer tips voor het gebruik en onderhoud.